Trainingen » Opstellingen - 17 oktober 2019

Opstellingen

FAMILIE EN/OF ORGANISATIE OPSTELLINGEN

Soms bots je in je leven telkens weer op hetzelfde thema of probleem en je begrijpt niet hoe dit komt. Het kan je aardig in de weg staan om het leven voluit te (be)leven. Dan kan een opstelling je inzicht geven. En krijg je helderheid dat je ingebrachte thema of probleem al jaren binnen je systeem van herkomst, op verschillende manieren, aanwezig is. Jouw persoonlijke geschiedenis maakt namelijk deel uit van een groter geheel dat je kan omschrijven als je ‘systeem van herkomst’. Dit bevat sporen van vele generaties: invloeden van je (over)grootmoeder(s), (over)grootvader(s), de generaties die daar aan vooraf gaan en die daarop volgen. Als je kijkt naar je familiegeschiedenis dan is daar altijd iets herkenbaars aan. Iets wat typerend is voor jouw familie.

Voorouders en ouders hebben bepaalde gebeurtenissen, overtuigingen, waarden en gedragingen meegegeven aan de daaropvolgende generaties. Waar jij tegenaan kunt lopen is het symptoom van de onzichtbare onderstroom. De onzichtbare onderstroom waar familiedynamieken, die generaties teruggaan, samenkomen. Het onderzoeken van wat zich daar afspeelt, wat verstrikkingen zijn, welke dynamieken zich ontwikkeld hebben, is wat we met opstellingen doen. Met als doel om de patronen te herkennen en doorbreken, en zo de orde, de rust te herstellen. Wat leidt naar nog meer balans en levensgeluk.

Niet alleen families vormen een systeem met een eigen geschiedenis. Ook organisaties, scholen, teams en verenigingen waarvan je deel uitmaakt, hebben een systeem van herkomst.

De oorsprong van systemisch werk van Bert Hellinger gaat uit van een natuurlijke ordening of de plek die ieder individu heeft binnen het systeem.

Een vraag zou kunnen zijn:

  • Waarom lukt het vaak niet om patronen echt te veranderen?
  • Hoe ga ik mijn innerlijke kracht vinden en meer mijn eigen plek innemen (privé of zakelijk)
  • Hoe komt het dat we zo van plan ben het echt anders te doen en dat we toch steeds in dezelfde valkuil stappen?
  • Hoe we voelen dat er meer in ons zit maar dat het er niet uitkomt?
  • Dat je steeds weer de verantwoordelijkheid op je neemt, of dat je weer ‘ja’ zegt terwijl je ‘nee’ voelt?

 

Programma:

Uitleg natuurlijke principes van systemen, meditaties en uiteraard werken we met persoonlijke inbreng van deelnemers.
Opstellingen Praktische informatie

Datum:  17 oktober

Tijd: 11:00 – 17:00.

Locatie: Kleverlaan 9, 2023 JC, Haarlem.

Begeleiders: Anita Tamming en Brigit Jans.

Kosten: voor deze training zijn € 47,50 als representant. Als deelnemer met inbreng van een vraag € 75,-. Dit is inclusief koffie, thee en water.

Lunch is te verkrijgen bij Het Kweekcafé, een duurzaam café binnen in het stadspark. Mocht je de lunch hier willen gebruiken laat het dan even weten zodat we de plaats voor je kunnen reserveren.

AANMELDEN 

Contactinformatie


LAB voor Leiders
Houtvaartkade 11
2111 BR Aerdenhout
Tel: 023-5444035
lab@labvoorleiders.nl


Informatie


Contact
Sitemap
Opdrachtgevers
Algemene Voorwaarden LAB voor Leiders
KvK 34194250
BTW NL1045.96.399.B01


Inschrijven nieuwsbrief: