‘De leider ben je zelf’

Een 2-daagse masterclass op basis van het Multi Dimensionaal Leiderschap

Deze tijd vraagt om nieuwe vormen van leiderschap. Nog niet zo lang geleden was een leider de baas en moest hij vooral zelfvertrouwen en autoriteit uitstralen. Nu is dat anders; van leidinggevenden wordt verwacht dat ze authentiek, inspirerend en besluitvaardig zijn, dat ze open staan voor ideeën van anderen en hen inspireren om te groeien. Een leider van nu is krachtig én kwetsbaar. Dit vraagt om ruimte voor reflectie, veerkracht, stijlflexibiliteit en afstemming met de context. Kortom, het is tijd voor nieuwe competenties!

 

In deze tweedaagse Masterclass leer je te leven en leiding te geven vanuit natuurlijk overwicht. Voor leidinggevenden die begrijpen dat autoriteit te maken heeft met natuurlijk overwicht dat bereikt wordt door het (h)erkennen van je eigen missie, patronen, persoonlijke kracht en potentieel. Je krijgt door deze training inzicht in hoe je gestuurd wordt door je denken, voelen en automatische reacties (overlevingsmechanismen). En je wordt je bewust van je fysieke, emotionele, mentale en spirituele niveau van Zijn waardoor je ongekende vermogens aanboort.

Multi Dimensionaal Leiderschap gaat over leiding geven aan anderen, maar misschien nog wel meer over leiding geven aan jezelf.

 

Wij, Anita Tamming en Karen Bergisch,  zijn professionele leiderschapsontwikkelaars en begeleiden diverse masterclasses en  meerdaagse leergang aan binnen de zakelijke markt.  Zowel in een open programma als in-company, toegesneden op de specifieke vraagstukken in uw organisatie.

Een in-company programma biedt de unieke kans om samen te werken aan vernieuwend leiderschap waarbij vitaliteit, evenwicht en daadkracht ontstaat om samen te bouwen. Wij werken hier voor met de 80/20 aanpak, 80% bewezen succes van het bestaande programma en 20% realiseren we in co-creatie met de organisatie. Zo sluiten we zoveel mogelijk aan op de organisatiedoelen.

Praktische informatie

Datum: Zie agenda

Tijd:

Locatie: Kleverlaan 9, Haarlem www.huisterkleefhaarlem.nl

Begeleiders:
Anita Tamming en Karen Bergisch

Kosten: Kosten voor deelname bedragen € 995,- exclusief 21% BTW.

“Wie anderen wil leiden, moet eerst zijn eigen meester worden”
P. Massinger.

 

 

TWEEDAAGSE MASTERCLASS ‘DE LEIDER BEN JE ZELF’

MULTI DIMENSIONAAL LEIDERSCHAP voor leidinggevenden

Dag 1

Richting en verbinding

De deelnemers maken kennis met elkaar en met de principes van het model Multi Dimensionaal Leiderschap. De vier dimensies fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveaus van Zijn worden geïntroduceerd en de deelnemers ervaren hoe deze samenhangen en elkaar beïnvloeden. Ook inventariseren ze wat hen tijdens de Masterclass te doen staat om richting te geven aan hun eigen leiderschap

 

De fysieke dimensie

Aandacht

Veel leidinggevenden willen alles oplossen met hun ratio, waardoor het hoofd overuren draait. Ze zijn ‘topzwaar’ geworden en zijn uit contact met hun fysieke sensaties.

Maar het lichaam liegt niet; het geeft signalen wanneer je niet lekker in je vel zit of er iets aan de hand is. Het is de basis van ons bestaan. Daarom beginnen we het contact met het lichaam te herstellen.

 

Vitaliteit en draaglast/kracht

Bij leiderschap gaat het om de juiste balans tussen draaglast en draagkracht. Vitaliteit zegt iets over hoeveel draagkracht je hebt. Als je krachtig bent, kun je veel lasten dragen. Een gezond lichaam, heldere geest en veerkracht zijn nodig om dat wat op je levenspad komt, aan te kunnen. Een vitale leider heeft dus idealiter een energiek lichaam en een heldere, flexibele geest.

Oefeningen zijn o.m.: de bodyscan, je levensverhaal, organisatieopstellingen, boksen en lichaamshouding.

 

 

De Emotionele dimensie

Emoties als informatiebron

Emoties zijn energieën die door ons lichaam bewegen. De kunst is ze te laten stromen, zonder kopje onder te gaan. Dat geeft ruimte om voor een andere reactie te kiezen en het patroon te doorbreken. Wanneer emoties er mogen zijn, herkend en erkend worden, zowel bij jezelf als bij de ander, dan ben je in staat om in verbinding te blijven. Om te leren vanuit geweldloze communicatie te verbinden met elkaar.

Maar hoe ziet dat er uit? En wat wanneer je te maken hebt met dilemma’s, complexe situaties of lastige mensen?

 

Met o.m.: Conflicthantering, Non-Violence Communication en inquiry. Andere opties zijn: herkennen en omgaan met stress en ademtechnieken.

 

Dag 2

De Mentale dimensie

Het temmen van de geest

Het is vaak druk in ons hoofd, tegenstrijdige gedachten vechten om aandacht. Die innerlijke stemmen bepalen onze gedachten, gevoelens en ons handelen. In dit deel van onze Masterclass leer je niet langer speelbal van je gedachten te zijn, maar ze in te zetten om meer impact en invloed te hebben op hoe jij je leven wilt vormgeven.

De geest tot rust te brengen is als het trainen van een spier. Door steeds maar weer de aandacht terug te brengen naar de adem, het hier-en-nu, en te observeren in plaats van te reageren zal er meer gevoel van vrijheid ontstaan. Dit geeft ruimte voor situationeel leiderschap en verandermanagement.

Door de unieke combinatie van Mindfulness en breinkunde laten we zien hoe je je gedachten kunt herkennen en temmen. En je tegelijkertijd je denkkracht kunt vergroten.

 

Een vergadering met je innerlijke stemmen. Wie is de voorzitter?

We nemen onze beslissingen vaak op basis van een innerlijke dialoog. Ons hoofd draait op volle toeren en is een wirwar van verhalen, gedachten, beelden en ideeën die allemaal iets anders willen. Door die wirwar lijkt het soms onmogelijk een goede keuze te maken.

We gaan aan de slag met oefeningen die meer zicht geven in de verschillende stemmen in je hoofd, in jezelf en in hoe je van daaruit keuzes kunt maken.

De spirituele dimensie

Dialoog en interactie

Dit is het niveau waarop leiderschap betekent dat je je verbindt met je hogere doel. Waartoe ben je geroepen? Wat wil je het liefst bijdragen? In dit deel ontwikkel je jouw persoonlijke levensmissie.

Ook ervaar je hoe effectiever je communiceert vanuit een echt dialoog. Het overstijgt het ‘ik of de ander’ en creëert een ‘wij’. Dit betekent dat er plek is voor jouw behoefte en voor die van de ander. De nadruk ligt op inclusiviteit (insluiten) in plaats van exclusiviteit (uitsluiten) terwijl je verschillend bent, denkt, voelt en doet. Het is een proces van onderzoek, creatie, creativiteit en nieuwe uitkomsten.

Met o.m. oefeningen over verschillende manieren van luisteren, vragen stellen en van veel verhalen een gezamenlijk verhaal maken.

 

Wrap-up; oogsten en vooruitkijken

In de avond verbinden we de fysieke, emotionele, mentale en het spirituele niveau van Zijn. Wat is er gebeurd en geleerd? Wat staat er nog te doen?

 

Circulair Leren; leren en ontwikkelen door te doen en steeds dichter bij de kern te komen.

Resultaat

  • Leiderschap; na de leergang ben je in staat leiding te geven aan jezelf en aan anderen vanuit een bewustzijn van wat de situatie nu nodig heeft. Je hebt impact en bent in staat om vanuit autonomie jezelf en anderen aan te sturen.
  • Authenticiteit; je handelt vanuit verbinding met jezelf, in lijn met je (levens)missie en communiceert helder met de mensen om je heen.
  • Bewustzijn; je bent in staat om bewust te handelen op basis van visie en zelfkennis.

Voor wie?

Voor leidinggevenden die niet alleen hun hoofd, maar ook hun hart, lichaam en emoties willen inzetten om zichzelf en anderen te laten groeien.

Om een optimaal resultaat te bereiken is de maximale groepsgrootte 16

 

Opzet

Tweedaagse training

De Masterclass is een tweedaagse training inclusief de avonden (6 aaneensluitende dagdelen). We adviseren graag over aantrekkelijke mogelijkheden voor overnachting.

Multi Dimensionaal Leiderschap

Het is onderdeel van het totaal concept Multi Dimensionaal Leiderschap van LAB voor Leiders. LAB staat voor Leiderschap, Authenticiteit en Bewustzijn; de drie waarden die de basis vormen in het aanbod.

Praktisch en praktijkgericht

Het aanbod is praktisch en praktijkgericht. Door middel van praktische oefeningen, cases, dialoog en reflectie ervaren de deelnemers wat voor hen werkt. En we zijn diepgaand en lifechanging.

Ervaren en deskundige trainers

Alle trainingen, masterclasses en coaching staan onder leiding van ervaren en deskundige trainers en deze staan garant voor dynamische en effectieve onderdelen.

Leerlijnen

De deelnemers ontwikkelen zowel persoonlijk, als professioneel en in relatie tot vraagstukken uit hun (professionele) omgeving. Binnen LAB voor Leiders gaan we uit van Circulair Leren; leren en ontwikkelen door te doen en steeds dichter bij de kern te komen. Dat wat is geleerd vormt vervolgens de natuurlijke basis voor een volgende stap in de ontwikkeling.

We doen dit volgens de volgende principes van circulair leren:

 

Circulair leren

Inclusief GRATIS boek:

De leider ben je zelf

Anita Tamming ontwikkelde vanuit studies en haar eigen praktijk als coach en trainer het ‘Multidimensionaal Systeem’ en schrijft hierover in dit boek op een persoonlijke en inspirerende wijze.
Dit boek is zowel voor leidinggevenden als voor iedereen die openstaat voor het vergroten van persoonlijk bewustzijn. Waar en aan wie je leidinggeeft, doe het in verbinding met jezelf en de ander, met kracht en kwetsbaarheid.

Met duidelijke voorbeelden en oefeningen geeft Anita op een persoonlijke en inspirerende wijze de lezer inzicht in het ontwikkelen van je persoonlijk leiderschap door middel van bestaande en nieuwe methoden.

Een boek dat de leider in jou wakker maakt en steeds verder ontwikkelt. Voor iedereen die niet alleen zijn hoofd, maar ook het lichaam, hart en emoties wil inzetten om een rijker en completer leven te leiden.

Contact

LAB voor Leiders
Kleverlaan 9
2023 JC Haarlem

06-46266575
info@labvoorleiders.nl

Lab voor Leiders 2019 copyright. Made by www.eijstencommunicatie.nl