Dagretraite ‘De leider ben je zelf’

Het woord retraite betekent letterlijk: rustplaats, toevluchtsoord. In retraite gaan wil zeggen: je terugtrekken op een stille plaats om tot jezelf te komen.

Doel van deze dag is letterlijk en figuurlijk ruimte creëren, uit je doen-modus te stappen en naar je zijn-modus te gaan. Naar meer rust en ruimte. Op diverse manieren: Mindful Leadership, visualisatie en meditatie, stress release yoga, stiltewandeling en energetische werk.

In het leven van alledag hebben we zoveel verplichtingen, zoveel te doen, zoveel te beslissen en te overwegen dat we vaak niet meer weten hoe we tot onszelf kunnen komen. Veel mensen vinden thuis eenvoudigweg geen rust en stilte en gaan door op de automatische piloot. Anderen worden in de stilte juist geconfronteerd met ongewenste gevoelens, gedachten of emoties en blijven daarom liever niet te lang in de “ruststand”. Het gevolg is vaak dat we een en al activiteit zijn, tot we op een gegeven moment noodgedwongen stilvallen – uit balans, depressief of opgebrand.

 

De Dagretraite van Anita Tamming heeft me erg veel gebracht.
Deze dag was heerlijk ontspannen met meditatie, stilte wandeling en veel interessante, positieve theorie die goed in te passen is in ons dagelijks leven.

In een dag leerde Anita me Rust in mezelf te houden, wat er ook om me heen gebeurt. Anita leerde ons hoe je verbonden blijft met het collectieve systeem om je heen En tegelijk verbonden te blijven met jezelf.
Ook heb ik veel geleerd van de Stilte wandeling: Als ik een automatische activiteit met volle aandacht doe, ervaar ik met mijn zintuigen (ogen, oren, neus) ontzettend veel dat ik anders totaal niet ervaar, een hele bijzondere ervaring!

We werden door Anita tussen de middag getrakteerd op een werkelijk verrukkelijke vegetarische lunch in de kas en kregen Anita’s boek mee naar huis. Ik zou het iedereen aanraden deze bijzondere dag aan zichzelf te gunnen!

Praktische informatie

Datum: vrijdag 17 juli 2020

Tijd: 10:30 – 17:30 uur

Locatie: Kleverlaan 9, Haarlem
www.huisterkleefhaarlem.nl

Begeleiders:
Anita Tamming

Kosten:
€ 95,- incl. 21% btw. Inclusief het boek De leider ben je ZELF.

 

 

Vanuit helderheid en bewustzijn kun je vervolgens in de wereld een nieuwe beweging inzetten.

Contact

LAB voor Leiders
Kleverlaan 9
2023 JC Haarlem

06-46266575
info@labvoorleiders.nl

Lab voor Leiders 2019 copyright. Made by www.eijstencommunicatie.nl