Multi Dimensionaal Coach Opleiding

Professionele begeleiding van persoonlijke en duurzame transformatieprocessen; fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. 

Ben je op zoek naar een unieke coachopleiding?

Waar je leert mensen in beweging te zetten op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau; Multi Dimensionaal?

Wil je begeleid worden door een ‘oude rot’ in het vak met 15+ coach en trainerservaring? 

Dan is dit je kans! 

Deze coachopleiding gaat verder dan de veel andere coachopleidingen. Uiteraard nemen we de goede dingen mee uit de ‘oude’ coachtechnieken en we combineren dit met onze eigen hedendaagse, integrale benadering; ons uitgangspunt is om beweging te creëren op de vier dimensies: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Wij hebben hiervoor ons eigen Multi Dimensionaal Systeem© ontwikkeld.

Hierbij zijn de energiebronnen (het chakrasysteem) onze leidraad. Je leert de fysieke sensaties (incl. de bijbehorende klachten bij onbalans) en psychologische thema’s (inclusief de afweermechanismen) per chakra te herkennen en in te zetten als coachintervensie. Een lichaamsgerichte benadering om persoonlijke blokkades en patronen duurzaam te kunnen transformeren. Op mentaal niveau leer je NLP oefeningen zodat je niet helpende gedachten om kunt zetten naar versterkende overtuigingen. Emotieleer, stressregulatie en traumakennis zal je als coach inzicht geven over het emotionele niveau. Op spiritueel niveau gaat het om bewustwording vanuit een positie als observator of oordeelloze getuige van je eigen leven, en van je coachee. Bewustzijn ontstaat alleen als je in het Nu bent. 

Een veilige bedding begint bij verbinding

Wij geloven dat een professionele coach eerst verbinding maakt met zichzelf en dat dit het vertrekpunt is voor het contact met de ander. De coach is hierdoor een veilige bedding voor openheid in de begeleiding en transformatie. Daarom besteden we hier tijdens de opleiding veel aandacht aan met elkaar. We gaan daarbij uit van Circulair Leren; leren en ontwikkelen door te doen en steeds dichter bij de kern te komen. Dat wat is geleerd vormt een natuurlijke basis voor een volgende stap in de ontwikkeling.

Dit vraagt een veilige aanpak, een professionele (gesprek)structuur en kennis over het Multi Dimensionaal Systeem©; fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau van Zijn.

circulair leermodel©

 

Gratis online webinar maandag 11 maart van 19:30 – 20:30 uur.

Opleidingsdata 2024:

 • 12 april (basis introductiedag)
 • 23 en 24 mei (fysieke niveau van Zijn)
 • 11 en 12 juli (emotioneel niveau van Zijn)
 • 5 en 6 september (mentaal niveau van Zijn)
 • 24 en 25 oktober (spiritueel niveau van Zijn)
 • 28 en 29 november (examendag)

Tijden: Start 10.00 uur (inloop (9:30 uur) tot 17.00 uur.

Intervisiedagen worden tijdens de introductiedagen ingepland.

Begeleider:

Anita Tamming de hoofdtrainer van deze opleiding. Ze is jarenlang opleider geweest bij de SchoolvoorCoaching waar ze trainer was om zelfstandige coaches op te leiden. Anita geeft met passie haar kennis door op het gebied van NLP, Systemisch werk (familie en organisatieopstellingen), lichaamsgericht traumawerk en TRE provider, chakra psychologie (opgeleid door de Amerikaanse chakradeskundige Anodea Judith) en Mindfulness.

€ 2.795,– incl. 21% btw particulier. Zakelijk excl. 21% BTW. Dit is inclusief lunches, koffie/thee etc., werkboek en boek De leider ben je ZELF. 

Locatie: Kleverlaan 9 ‘Huis ter Kleef’, Haarlem.

Voor meer informatie kun je ons altijd een email sturen, of bellen naar: 06-46266575.

 

Leeronderdelen:

 • Multi Dimensionaal Systeem©
 • Coach- en communicatietechnieken
 • Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP)
 • Chakra psychologie (Anodea Judith)
 • Karakterstructuren (Willem Reich)
 • Ademtechnieken en visualisaties
 • Systemisch werk (Hellinger)
 • Asana’s toepassen in de coaching
 • Yoga en Mindfulness meditaties
 • Toegepaste psychologie per chakra, masker, opstellingsmodule, ademtechniek, meditatie en lichaamshoudingen.

Werkwijze vanuit collectief leren:

De opleiding is pragmatisch en praktijkgericht. Een interactieve opleiding waar collectief leren centraal staat door middel van oefeningen, cases, dialoog en reflectie. We creëren samen een optimale en veilige leeromgeving. We zullen de methodieken in subgroepjes beoefenen waardoor je ervaringsgericht leert en direct feedback ontvangt van je medecursisten en de trainer zelf.

Opbouw

 • Basisdag      1 dag            Intro., kennismaking en basis theorieen
 • Blok 1          2 dagen       Fysiek
 • Blok 2         2 dagen       Emotioneel
 • Blok 3         2 dagen       Mentaal
 • Blok 4         2 dagen       Spiritueel
 • Blok 5         2 dagen       Praktijk en examendag

Het boek ‘De Leider ben je ZELF’ van Anita Tamming krijg je gratis bij deze opleiding. De oefeningen en uitleg in dit boek over het Multi Dimensionaal Systeem vormen de basis van deze opleiding.

Opdrachten

Tussen de blokken door ontvangen deelnemers oefeningen die hen helpen het geleerde meteen in de praktijk te brengen.

 

Examen en certificering

Portfolio van verslagen persoonlijke ontwikkeling en persoonlijke coachgesprekken, mondeling over theorie en persoonlijk met de trainer.

Groepsgrootte

Om veilig en verdiepend met elkaar te werken zal er niet meer dan 12 personen toegelaten worden in deze opleiding.

Gratis aansluiten bij de Coach Community van Innerwork en LAB.

Ben je geslaagd dan kun je gratis aansluiten bij de Coach Community van Innerwork / LAB voor Leiders.

Inclusief GRATIS boek:

De leider ben je zelf

Anita Tamming ontwikkelde vanuit studies en haar eigen praktijk als coach en trainer het ‘Multidimensionaal Systeem’ en schrijft hierover in dit boek op een persoonlijke en inspirerende wijze.
Dit boek is zowel voor leidinggevenden als voor iedereen die openstaat voor het vergroten van persoonlijk bewustzijn. Waar en aan wie je leidinggeeft, doe het in verbinding met jezelf en de ander, met kracht en kwetsbaarheid.

Met duidelijke voorbeelden en oefeningen geeft Anita op een persoonlijke en inspirerende wijze de lezer inzicht in het ontwikkelen van je persoonlijk leiderschap door middel van bestaande en nieuwe methoden.

Een boek dat de leider in jou wakker maakt en steeds verder ontwikkelt. Voor iedereen die niet alleen zijn hoofd, maar ook het lichaam, hart en emoties wil inzetten om een rijker en completer leven te leiden.

Contact

LAB voor Leiders
Kleverlaan 9
2023 JC Haarlem

06-46266575
info@labvoorleiders.nl

Lab voor Leiders 2019 copyright. Made by www.eijstencommunicatie.nl